>> Dream The Impossible <<

Baru nak beli tiket flight ke Tawau Sabah sebab cikgu saya pesan kalau nak capai satu target atau impian, kena berani bertindak!

Tapi Allah izin offer tiket murah tu dah tamat tarikh tutup. =(

Hopefully Air Asia akan buat lagi offer tiket murah ke Tawau, Sabah.

Saya nak belajar menyelam di Pulau Sipadan…

 

 

pulau sipadan

 

 

 

pulau sipadan2

 

 

 

diving

 

 

penyu dlm laut

 

 

Subhanallah... Wahhh, coolnyee!

Subhanallah…
Wahhh, coolnyee!

Rinduuu pada Laut!

 

 

LOVE the Sea,

-KMS-

Advertisements

= Hati Telah Jatuh Cinta =

Bismillahirrahmanirrahim…

Allahumma Solli Alaa Saidina Muhammad…

 

Rinduku pada kekasihNYA,

membuatkan diri sentiasa ingin mengikuti setiap amalan baginda

yang amat disukai Sang Pencipta,

hanya kerna ingin meraih cintaNYA…

 

Ketahuilah bahawasanya hati ini telah jatuh cinta…

Pada wajah-wajah suci itu…

Sayang ku pada mereka membuatkan diri ini telah jatuh cinta

pada kerja amal ini…

 

Jutaan syukur ku panjatkan padaNYA

kerana masih diberikan kekuatan untuk istiqamah dalam usaha amal ini…

Alhamdulillah betapa nikmatnya merasai kegembiraan adik-adik comel di rumah Insyirah

yang sangat teruja menjalankan projek menanam anak benih pokok bendi siang tadi…

 

Sayu saat mengetahui bahawa mereka tidak pernah langsung merasai keseronokan makan angin,

melihat luasnya bumi Allah ini dan menghayati hebatnya ciptaanNYA Yang Maha Esa…

Melihat wajah penuh pengharapan mereka membuatkan hati mudah tersentuh…

Tidak sanggup untuk membiarkan impian mereka terkubur begitu saja…

 

Lalu membuatkan diri menanam azam & tekad untuk menunaikan impian mereka!

Usaha perlu digandakan untuk mengutip dana bagi melaksanakan projek ini!

KepadaNYA jua ku panjatkan doa agar diperkenankan hajat adik-adikku ini…

Hati benar-benar yakin hajat mereka akan tercapai, InsyaAllah!

 

Amiinnn Ya Rabb~

 

serving more people

 

 

 

muslimkids

= Sharing is Caring, Caring is Loving, Loving is Forgiving =

 

Lots of LOVE,

-KMS-

:: Ciptaan Manusia vs Ciptaan Pencipta Manusia ::

Bayangkan jika di dunia ini pun kita dah merasa manusia yang mencipta bangunan yang gah & hebat itu pun kita dah kagum, bagaimana pula bangunan-bangunan di syurga Allah nanti? Bagaimana rumah kita di sana nanti? Subhanallah! Tak terbayang dek fikiran kan? Jom berlari ke syurga! Amiinnn~ ^_^

Ini antara design yang menarik perhatian saya. Silalah cuci mata! =)

umah n kolam

purple kitchen

Purple gituu! My fav color! nnt nk buat dapur cmniee jgk laa…
Dapur cantik cmnie hari-hari nak masak! kekeke~

waw interior design design umah rumah tgh air kolam living room pink umah klasik bilik ijau

Cantiikkk x?? ^_~

Til then, wassalamu…

= Rindu pada Laut =

Tenangnya diri…
pabila muhasabah diri di hadapan laut…
menghayati indahnya bunyi ombak memukul pantai,
melihat matahari terbenam dan berjalan di atas pasir yang halus bersih…
memerhati beburung terbang riang di lelangit Ilahi…
Hati rasa sangat kagum pada Sang Pencipta..
MasyaAllah, subhanallah…
Sungguh indah ciptaanMU Ya Rabb~

 

pulau sipadan

 

 

pulau sipadan2

 

 

pulau sipadan3

Saya akan pergi ke sana insyaAllah! ^_^

Til then, wassalamu…

>> Beautiful Words <<

Dear sisters,

Are you crying right now? Or are you feel sad?

If you feel sad, here are some of beautiful words that may help motivate you and wipe your tears. Those words really inspiring and comforting me. Hope they will give you the same. 🙂

 

 

You have something that they don’t have. So, be proud! ^^

 

I’m sorry… =,(

 

Subhanallah~ =,)

 

Fighting!!!

 

Say the word every second; Alhamdulillah~ =)

 

“Bersabarlah duhai hati”

 

Put your trust in HIM 🙂

 

 

 

🙂

 

 

 

 

 

Believe in HIM!

 

One step you come to Allah, 1000 steps Allah comes to you! Subhanallah~ 🙂

 

 

Its your choice.

 

 

Keep calms my dear, Allah knows best! Believe in HIM! =,)

 

 

Ameeennn Ya Robbal A’lamin~

 

Smile and always think positive! You will be blessed!  =)